Informatieveiligheid & privacy


Informatieveiligheid & Privacy    
 
Het stijgend gebruik van internet en sociale media, de media-aandacht rond incidenten en de groeiende criminaliteit op gebied van privacy, maakt dat mensen zich bewuster worden van hun privacy en de noodzaak om deze te beschermen.

Ook Europa heeft hierin een nieuw wetgevend initiatief genomen. Vanaf 25 mei 2018 moet de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) worden toegepast, ook in het onderwijs.

Op onze school is de privacy van onze leerlingen altijd al belangrijk geweest maar de nieuwe wetgeving zorgt ervoor om dit op een nog hoger niveau te brengen.

In de bijlage: Privacyverklaring - leerling informeren wij u over de verwerkingen die wij met persoonsgegevens uitvoeren, en de beleidsmaatregelen die wij nemen om deze te beschermen. 

De gegevens zullen verwerkt worden zolang je bij ons ingeschreven bent, of zolang ze nodig zijn om je te begeleiden. Daarna worden ze verwijderd, geanonimiseerd of gearchiveerd conform de geldende regelgevingen. Indien we bepaalde gegevens langer zouden willen bewaren, dan zullen we dat melden en de expliciete toestemming hiervoor vragen.

Op onze school is er een aanspreekpunt informatieveiligheid aangeduid, dat gemakkelijk te contacteren is via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Mocht u vragen hebben of een melding willen maken van een inbreuk op de informatieveiligheid & privacy, dan neem contact op via het mailadres.